Mobiel frituurkraam

Mobiel frituurkraam  Mobiel frituurkraam

Belgiƫ is het land van frietkot, dat is algemeen bekend. Het is dan ook niet vreemd dat de Belgen / Vlamingen veel verschillende woorden hebben voor een fritkot. Eigenlijk is dat net zoiets als de Eskimo's die veel verschillende woorden voor sneeuw hebben. Hier een greep uit de verschillende benamingen die men in Vlaanderen tegenkomt voor het fritkot:

  • Frietkraam. Dit is wellicht de meeste gangbare benaming. Het woord is duidelijk en recht door zee. Voor iedereen is dan ook meteen duidelijk waar je het over hebt wanneer je zegt dat je langs de frietkraam gaat.
  • Frituurkraam. Een variant op frietkraam, met dat verschil dat de naam duidt op het brede assortiment aan snacks. Want er kan immers meer worden gefrituurd dan alleen friet. In een frituurkraam verkoopt men ook andere snacks, zoals de frikadel, de kroket en nog veel meer andere lekkere hapjes.
  • Frituur unit. Deze naam is meer gangbaar onder jongeren, die achter veel woorden de toevoeging 'unit' plaatsen. Maar het mooie aan de aanduiding 'frituur unit' is wel dat hiermee het compacte karakter van de frituurkraam wordt aangeduid. Alles onder een dak en binnen handbereik voor het frituren van de heerlijkste snacks.
  • Frietkeetje. Dit is misschien wel de meest liefkozende naam voor de frituurkraam. Je krijgt hier meteen het idee van een romantisch afspraakje, misschien wel in het geheim. 'We zien elkaar bij het frietkeetje in de haven.' Je zou er een prachtige roman omheen kunnen schrijven.
  • Frietmobiel. Hier gaat het onmiskenbaar om de nomade onder de frietkramen. Een duidelijk afwijkende variant van de frituurkraam. Want niet elk frietkraam is natuurlijk mobiel. Zelfs als het al in een keet of voormalige caravan is gebouwd wil dat nog niet zeggen dat het ook mobiel is. De frietmobiel is dat wel en die zal dan ook worden ingezet op een steeds wisselende locatie.
  • Mobielfrituurwagen. Eigenlijk als de vorige, met dien verstande dat ook hier weer wordt gewezen op het brede fituur assortiment snacks.
  • Frietkot. De meest Vlaamse benaming van frituurkramen. Wil je in Nederland ook wel een van de vorige benamingen tegen komen, hebben alleen echte Vlamingen het over frietkotten. Frietkot is een met de Vlaamse taal en cultuur.

Tot zover dit stukje etymologie over frituur wagens. De benamingen van frituurkramen is overigens niet ons specialisme, maar dat zal u niet verbazen. Ons bedrijf is daarentegen wel gespecialiseerd in mobiel frietkarren verhuur. U kunt dus bij ons een frituurkraam huren, of een van de andere woorden die we hier hebben gebruikt.

Onze interesse in de verschillende woorden die voor het frietkot worden gebruikt is puur hobbymatig. De verhuur van mobiele frituur wagens pakken we echter zeer professioneel aan. Neem contact op voor de prijzen van het huren of het rechtsreeks boeken van een frituurkraam .Copyright 2024De-frietwagen.be| Contact| Sitemap