Echte beste frietjes

Echte beste frietjes  Echte beste frietjes

Wij hebben diverse eetkramen met lekkere hapjes en dranken. Voor elke gelegenheid hebben we een passende eetkar, maar bij bijna alle gerechten serveren we heerlijke Belgische frieten. En van die frieten durven wij te beweren dat ze de echte beste frietjes zijn. Graag leggen we uit waarom wij de echte beste frietjes serveren.

Uiteraard begint alles met de keuze voor een goede verse aardappel. De aardappel moet groot van formaat zijn zodat deze na het wassen en schillen in staafjes kan worden gesneden. Voor de echte beste frietjes kiezen wij voor het Bintje omdat dit een bloemige aardappel is die bovendien niet donker wordt na het bakken. Wil je niet met het Bintje bakken dan kun je ook kiezen rassen als Santé, Agria, Désirée of Première.

Over de vorm van de echte beste frietjes lopen de meningen nogal uiteen. Sommigen kiezen voor dunne frietjes, andere voor dikke frieten en dan zijn er nog allerlei varianten zoals gekartelde en gedraaide frieten. Wij vinden dat de echte beste frietjes gemaakt zijn van rechte, stevige en dikke staafjes van ongeveer een centimeter bij een centimeter.

Na het snijden van de frietjes doen we ze in een ruime kom waar we ze alvast bestrooien met zout. Vervolgens zetten we ze onder water. Dat doen we wel een paar uur lang zodat het vocht aan de aardappelen wordt onttrokken. Daardoor worden de frieten krokanter, een essentiële eigenschap van de echte beste frietjes.

Na het uitlekken kunnen we gaan voorbakken. Het voorbakken is bedoeld om de frietjes te laten garen. Dit doen we al voordat de frietjes in onze eetkarren gaan. In de frietwagens bakken we de frieten uitsluitend af. Afbakken doen we bij een temperatuur van 200 graden. We doen dat in kleine porties zodat ze gelijkmatig goudbruin en knapperig worden. Alleen zo kunnen we de echte beste frietjes bakken. We laten ze na het bakken nog even uitlekken en bestrooien ze nog met wat zout.

Voor het bakken van de echte beste frietjes zijn we er nog niet met alleen het bakken. Omdat smaak en uiterlijk onlosmakelijk verbonden zijn, kiezen we altijd voor een aantrekkelijke puntzak om de frietjes in te serveren. We hebben verschillende maten zodat de zakjes niet te vol en niet te leeg zijn, maar precies goed gevuld.

Tot slot kunnen ook de echte beste frietjes niet zonder de beste mayonaise. Daarvoor gebruiken we de dooiers van verse eieren van de beste kwaliteit. Die mengen we met olie en een beetje citroensap. Door de keuze van de hoeveelheid olie bepaal je de dikte van de mayonaise. Vervolgens brengen we de mayo op smaak met mosterd, zout en peper.

We zijn nu klaar om de echte beste frietjes te serveren. Onze frietwagens zijn op elke gelegenheid een welkome attractie. Zomer en winter, feesten, evenementen en presentaties iedereen heeft altijd wel zin in lekkere friet. En daarom zijn wij blij dat we de echte beste frietjes hebben.Copyright 2023De-frietwagen.be| Contact| Sitemap